ଏହିପରି ଭାବରେ ଚୋରି ହୁଏ ଡାଟା

ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ : ଗୁଗୁଲ୍, ଫେସବୁକ୍ ଏବଂ ଇନଷ୍ଟାଗ୍ରାମ ଆପଣଙ୍କ ଉପରେ ଗୁପ୍ତଚର କରିବାକୁ କୁଣ୍ଠାବୋଧ କରନ୍ତି ନାହିଁ । ତୁମେ କ’ଣ ଖୋଜିଲ, କେଉଁ ୱେବସାଇଟ୍ ଖୋଲିଲ, କେବେ ଖୋଲିଲ, ସେଠାରେ କ’ଣ ନିର୍ମାଣ ହେଲା, ତୁମେ କେତେ ସମୟ ବିତାଇଲ ଇତ୍ୟାଦି ଅନେକ ୱେବସାଇଟ୍ ଏବଂ ଆପ୍ ନିଜେ ଏହି ସୂଚନା ଗୁଗୁଲ୍ ସହିତ ଅଂସେୟାର କରନ୍ତି । ଏହି ସୂଚନା ଅନୁଯାୟୀ, ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରୋଫାଇଲ୍ ସୃଷ୍ଟି ହୁଏ ଏବଂ ଆପଣ ବିଜ୍ଞାପନ ଦେଖନ୍ତି । ଏହାକୁ ବିଜ୍ଞାପନ ବ୍ୟକ୍ତିଗତକରଣ କୁହାଯାଏ । ଅର୍ଥାତ୍ ବିଜ୍ଞାପନଗୁଡ଼ିକ ତୁମର ଆଗ୍ରହ ଅନୁଯାୟୀ ଦେଖାଯାଏ । କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଆପଣ ଏହାକୁ ସହଜରେ ବନ୍ଦ କରିପାରିବେ ।

ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ଆପ୍ କିମ୍ବା ୱେବସାଇଟ୍ ର ଇତିହାସ କ୍ଳୀୟର କରିବାକୁ ଅନୁମତି ଦିଏ ଯାହା ସହିତ ଆପଣ ଫେସବୁକ୍ ଡାଟା ସେୟାର କରୁଛନ୍ତି । ଏଥିପାଇଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଅଫ୍ ଫେସବୁକ୍ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ବନ୍ଦ କରିବାକୁ ବିକଳ୍ପ ଦିଆଯାଇଛି । ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟରୁ ଅଂଶୀଦାର ହୋଇଥିବା ଯେକୌଣସି ସୂଚନାକୁ ସଂଯୋଗ ବିଚ୍ଛିନ୍ନ କରିବାକୁ ଏହା ପ୍ଲାଟଫର୍ମକୁ ସୂଚିତ କରିବ । ଏଠାରେ ଆପଣ କେଉଁ କମ୍ପାନୀ ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ବାଣ୍ଟିବାକୁ ଚାହୁଁନାହାଁନ୍ତି ତାହା ମଧ୍ୟ ଚୟନ କରିପାରିବେ । ତା’ପରେ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ଆପଣଙ୍କୁ ଏହାର ବିଜ୍ଞାପନ ଦେଖାଇବା ବନ୍ଦ କରିବ । ସେଟିଂରେ କିଛି ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବାକୁ ପଡିବ ।

ଫେସବୁକର ସେଟିଂସମୂହକୁ ଯାଆନ୍ତୁ, “ଆପଣଙ୍କର ଫେସବୁକ୍ ସୂଚନା” ଏବଂ ତା’ପରେ “ଅଫ୍ ଫେସବୁକ୍ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ” କୁ ଯାଆନ୍ତୁ । ଏଠାରେ ଆପଣ ଏକ ବଟନ୍ ଦବାଇ ଏହାକୁ ବନ୍ଦ କରିପାରିବେ । ଆପଣଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟରେ ଯେକୌଣସି ଭବିଷ୍ୟତ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ଏଠାରେ ବନ୍ଦ କରନ୍ତୁ | ଏହା ସହିତ, ଇତିହାସକୁ ମଧ୍ୟ କ୍ଳୀୟର କର ।

କଣ ପରିବର୍ତ୍ତନ ହେବ
ଥରେ ଆପଣ ଏହାକୁ ବନ୍ଦ କରି ଡାଟା କ୍ଳୀୟର କରିଦେଲେ, ତେବେ ଏହି ସୂଚନା ଫେସବୁକରୁ ଡିଲିଟ ହୋଇଯିବ, ଆପଣ କେଉଁ ୱେବସାଇଟ୍ କିମ୍ବା ଆପ୍ ପରିଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ସେଠାରେ ଆପଣ କ’ଣ କରିଛନ୍ତି ।

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here